Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Το "Μέσα Μας"... {Γιούλη Τσουρεκά ~ Σκέψεις ~}


Το "Μέσα Μας"... {Γιούλη Τσουρεκά ~ Σκέψεις ~}

...Πράγματι, είναι πολύ δύσκολο να αντέχουμε να κοιτάμε τον ενδότερο εαυτό μας, το "μέσα μας". Σχεδόν πάντα θέλουμε να βλέπουμε αυτό ακριβώς που μας αρέσει και στα τρωτά μας να "στουρθοκαμηλίζουμε". Τι τραγικό ψέμα, τι ειρωνεία παίζουμε κρυφτό με τον ίδιο μας τον εαυτό προκειμένου να νιώθουμε ασφαλείς.. Ουτοπία. Αυτό βέβαια είναι ένα σύνδρομο που μας ακολουθεί από το άμεσο περιβάλλον μας, από την γνώμη των άλλων, συνήθως όχι από την αυστηρή δική μας κρίση αντικειμενικά. Να βάλουμε τον εαυτό μας απέναντι. Καθαρά. Ξάστερα. Αληθινά.. μην σας πω και δίχως καθρέφτη.. Στεγνά.
Πρέπει να έχεις δύναμη για να τραβήξεις την "κουρτίνα" που σε κρύβει.. Γίνεται ακόμη πιο δύσκολο, συνάμα ακατόρθωτο, όταν κάποιοι στέκονται δίπλα σου με μοναδικό στόχο την ιδιοτέλεια, οπότε σου χαϊδεύουν επιμελώς τα αυτιά σου προκειμένου να επωφεληθούν εις βάρος σου, δημιουργούν επιμελώς την "αυλή σου", σου κλείνουν τα μάτια, ουσιαστικά σου ρίχνουν στάχτη στα μάτια για να μην δεις ποτέ τον Πραγματικό Κόσμο.
Συνοπτικά, αν θέλεις να σκύψεις μέσα σου, να ενδοσκοπήσεις τον εαυτό σου και να έρθεις αντιμέτωπος με την Αλήθεια, κάνε μου τη χάρη και πράξε το συνειδητά και μόνος σου. Μακριά από προστάτες, συμπαραστάτες, παρηγοριές της στιγμής, που μετά από λίγη ώρα έχουν ήδη ξεχάσει, γιατί πως να το κάνουμε βρε αδελφέ, έχει κι ο καθείς μας το δικό του Σταυρό που κουβαλάει.. Κατόπιν σκέψου πως, ό,τι και αν δεις, μην πανικοβληθείς και το βάλεις στα πόδια.. όχι ποτέ..! Είναι Δικό Σου, Δικό Μας το Θέμα και θέλει να το ανατρέψεις, να γυρίσει που λέμε! Νομοτελειακό γι΄αυτό, χαλάρωσε. Είμαι εγώ, είσαι εσύ, είναι αυτός, είμαστε εμείς.. ΄Ολοι εμείς.. Μας δώσανε λάθος συνταγή φίλε μου και δεν δένουν τα υλικά..! Πέταξε την στα σκουπίδια αυτή την άχρηστη συνταγή που σου επέβαλλαν με το έτσι θέλω και σφύριξε με ρυθμό, απέκτησε δύναμη, νιώσε την ένταση, βγες έξω, τραγούδα μαζί με τον Κόσμο.. Για Σένα και για ΄Ολους αφού λες πως ναι, ενδιαφέρεσαι για τα Κοινά, για τον Κόσμο. Για τις Αλήθειες σου. Για τα Δίκαιά σου.. που είναι Αλήθειες και Δίκαια όλου του Κόσμου που μας περιβάλλει. Σκέψου και Πράξε ανάλογα, είναι εκείνες οι Ερινύες και τα λάθη, ναι, αναντίρρητα, τα ανθρώπινα λάθη που σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να παραδεχθούμε πως τελικά μας καθορίζουν δια Βίου...... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: