Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Μαχητικά Λουλούδια {Γιούλη Τσουρεκά}




Μαχητικά Λουλούδια {Γιούλη Τσουρεκά}

Η Θεά Φύση μάς δίνει απλόχερα, ανιδιοτελώς, ολοφάνερα οφθαλμοφανή τα Έργα Της. Ας την παρακολουθήσουμε, ας την ακολουθήσουμε, κυρίως με Σεβασμό και ιδιαίτερη ευαισθησία προσοχής, προκειμένου να γνωρίσουμε και να πιστέψουμε βαθιά μέσα στη ψυχή μας, να κατανοήσουμε νοητικά πως, ναι, τα αδύνατα μπορούν να γίνουν δυνατά, αρκεί απλά να Θέλουμε.
Το Θέλω Μας είναι ο Γνώμονας, ο Πιστός Οδηγός της Ζωής Μας.
Δείτε, υπάρχουν χιλιάδες λουλούδια που μας δείχνουν το Δρόμο. Πως?! Φυτρώνουν μόνα από ένα μικρό σποράκι που καταφέρνει να διαπεράσει τον βράχο και την πέτρα, να βγάλει βλαστούς και άνθη.
Αναδύεται από φυσικά γήινα σημεία της Γης, αψηφώντας απίθανες και απίστευτες δυσκολίες να διαπεράσουν τα ισχυρότερα, σκληρά στοιχεία που είναι οι βράχοι, οι πέτρες, το τσιμέντο, η άσφαλτος.
Αυτά είναι τα Λουλούδια που Αγαπάμε Πολύ, που μένουμε άναυδοι στη θέα τους, στην ανυπεράσπιστη αμεριμνησία τους να είναι αυτοφυή, να περιμένουν υπομονετικά την ευεργετική βροχή, για να ξεδιψάσουν, να δροσιστούν, ν΄ανθίσουν, έτσι ώστε ανιδιοτελώς να μας προσφέρουν την αυτόνομη ομορφιά τους και να μας φανερώσουν τη Δύναμη της Θεάς Φύσης.
Είναι Τα Λουλούδια αυτά τα σπάνια, τα όμορφα, τα αποφασισμένα, τα Μαχητικά Λουλούδια. Και, σας ρωτώ φίλες και φίλοι μου, μήπως να ήμασταν έτσι και Εμείς οι Άνθρωποι??!!
Ας το σκεφτούμε εποικοδομητικά, ο καθένας μας ξεχωριστά για τον εαυτό του πρωτίστως και, κατόπιν για το Ανθρώπινο Γένος επί της Γης. {Γιούλη Τσουρεκά}

Δεν υπάρχουν σχόλια: